бойлеры

Бойлери з накопичувальним баком – правильне підключення

Бойлери з накопичувальним баком – правильне підключення

При установці потрібно враховувати тип водонагрівача, розташування труб і форму бака бойлера. Стандартна схема підключення підійде майже в будь-якому випадку.

Щоб водонагрівач з баком функціонував добре і без збоїв, потрібно правильно встановити бойлер https://nakipelo.ua/ru/podkljuchenie-bojlera-k-vodoprovodu. Накопичувальний бак необхідно буде підключити до водогону й електропроводки. Як це зробити – читайте далі в статті.

Як влаштований і працює накопичувальний бойлер?

 

Кожна модель такого обладнання має об'ємний бак. Цей бак підключається до водогону і наповнюється холодною водою. Коли бойлер запускається в роботу, трубчастий електронагрівач, встановлений всередині, починає гріти цей обсяг води.

У міру того, як вода в нижній частині бака нагрівається, вона починає підніматися нагору через різниці щільності. Таким чином, вона змішується з холодною і їх температури усереднюються. Щоб досягти заданої температури, буде потрібно якийсь час.

Якщо потрібно швидко нагрівати воду, навіть хоч в малих обсягах, можна використовувати бойлери з іншим принципом роботи – пошаровим нагрівом. У таких агрегатах циркуляція води відсутня, а гарячий шар води спочатку знаходиться у верхній частині бака. Головна особливість таких бойлерів – здатність нагрівати воду вже через кілька хвилин після включення.

Коли відкривається «гарячий» кран, нагріта рідина виходить назовні, а її місце займають більш холодні шари, які починають прогріватися тим швидше, чим вони розташовані до верхньої межі бака.

Типи накопичувальних водонагрівачів

Електро накопичувальні бойлери можна розділити:

  • за способом установки;
  • за формою бака;
  • за об'ємом.

За способом установки

Популярні типи за способом монтажу:

  • Вертикальні. Ефективні шляхом циркуляції води та оптимального розташування нагрівального елементу.
  • Горизонтальні. Трохи повільніше нагрівають воду, edudoctors.com зате займають мінімум вільного простору в приміщенні при установці.
  • Настінні. Монтуються за допомогою кронштейнів.
  • Підлогові. Баки великого обсягу, які встановлюються на підлогу, часто, в окремому приміщенні.

За формою бака

Основні різновиди бойлерів за формою бака – циліндричні і плоскі. Циліндричні більш ефективні і мають більший обсяг, проте плоскі вимагають набагато менше простору при монтажі. Існують також вузькі циліндричні бойлери, що володіють невеликою шириною.

За об'ємом

За своїм обсягом накопичувальні бойлери бувають від 10 до 500 літрів. Найменші моделі можна встановити під раковину – води в них вистачить тільки на миття посуду. А ось великі водонагрівачі можуть дати багато води за один раз – її вистачить навіть для великої родини.

Оптимальний варіант для будь-якого будинку – електро бойлер на 80 літрів. Купити його можна в інтернет-магазині “Венкон”. Таке обладнання прослужить багато років і потребують мінімального обслуговування.

Обираємо місце для установки бойлера

Найкраще встановлювати бойлер недалеко від труб водопостачання і точок забору води. Оптимальне місце – у ванній кімнаті. Розміщення біля стояка дозволить прокладати менше труб.

Якщо у ванній немає місця, то можна монтувати бойлер в туалеті, на кухні і навіть у коридорі, однак кожен з цих варіантів має свої недоліки.

Підключення до водогону

При підключенні бака водогону необхідно урізати трійники в труби водопостачання після запірної арматури. На самі труби бойлера також встановлюються крани. Труба подачі холодної води в бак повинна бути оснащена зворотним клапаном, який не дозволить рідини з бака витекти в стояк, якщо воду раптом відключать. Ще один потрібний “фітинг” – кран зливу води з бака. Він дозволить спустошити бойлер в разі необхідності технічного обслуговування.

Після підключення бойлера і його запуску в роботу необхідно перекрити кран ГВС на магістралі, щоб вона не витікала з бойлера в водопровідну систему.

Електрична частина

Малопотужні бойлери можна підключати прямо в розетку, а ось для апаратів потужніший доведеться прокласти виділений кабель до автомата. Найпотужніші водонагрівачі вимагають підключення до трифазної мережі.

Висновки

Накопичувальні водонагрівачі – дуже корисне придбання для будь-якої квартири або будинку. Якщо ви виберете модель точно під свої потреби, stjosephspringvale.com то отримаєте необхідний обсяг води без зайвих витрат енергії. Не забувайте, що установка бойлера повинна проводитися відповідно до інструкції і правилам монтажу. Ви можете встановити водонагрівач самостійно, але якщо сумніваєтеся, краще викличте майстра – він точно зробить все правильно.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button