бойлеры

Основні критерії вибору накопичувального водонагрівача

Основні критерії вибору накопичувального водонагрівача

Зверніть увагу на обсяг, матеріал бака, тип Тена і потужність — правильно визначивши оптимальні значення, ви зможете вибрати найкращий бойлер https://fraza.com/news/302091-pochemu-sluchajutsja-chastye-polomki-bojlerov-vodonagrevatelej.

При виборі накопичувальних водонагрівачів доводиться мати справу з великою кількістю різних параметрів. Щоб не помилитися, потрібно відразу зрозуміти, які з них — ключові. У цій статті ми підкажемо, на які 4 характеристики потрібно орієнтуватися і як зрозуміти, чи підходить вам агрегат чи ні. Однак перш ніж переходити до їх опису, варто уточнити — завжди вибирайте бойлери надійних виробників. Гарний приклад– бойлери Atlantic, які добре зарекомендували себе на ринку України. Замовляючи бойлер Атлантик, ви точно отримаєте надійну техніку, яка буде працювати довго і без збоїв.

1 ПАРАМЕТР: ЯКОГО ОБСЯГУ ПОТРІБЕН АПАРАТ?

При виборі обсягу потрібно розрахувати обсяг води, який ви будете витрачати протягом дня. Найбільш простий спосіб зробити це — підрахувати кількість живуть в будинку людей і зрозуміти, як саме вони зазвичай користуються водою. 

  • Існують компактні моделі на 5-20 літрів, які добре встають під мийку. Цього вистачить, щоб помити посуд, не більше. Такі бойлери можна встановлювати на кухні в якості додаткової нагрівальної техніки.
  • Бойлер на 30 літрів може стати бюджетним варіантом для квартири, moodle.spice-training.com в якій живе 1 людина. Він дозволить вимити брудний посуд або прийняти невеликою душ. Однак після кожного використання воді потрібно буде прогріватися заново.
  • Бойлер на 50 літрів може подавати воду на кухню і в ванну одночасно. Цього вистачить для однієї людини, який часто використовує гарячу воду.
  • Для 2 осіб краще взяти бойлер на 80 літрів. Це дасть можливість приймати душ поспіль, не чекаючи, поки обсяг води прогріється після попереднього використання.
  • Бойлери об'ємом від 100 літрів і більше підходять для сімей з дітьми або великих сімей (від 3 осіб). Краще завжди брати обсяг трохи з запасом, щоб не доводилося чекати зайвий час.

2 ПАРАМЕТР: ЯКЕ ПОКРИТТЯ ДЛЯ БАКА КРАЩЕ?

Накопичувальний водонагрівач

Накопичувальний водонагрівач

При виборі матеріалу бака найчастіше доводиться вирішувати питання — нержавіюча сталь або емаль? Емальовані баки часто мають скляне покриття, яке, хоч і володіє хорошими теплоізоляційними властивостями, вимагає обережного поводження.

Незважаючи на те, що для баків використовується міцна нержавіюча сталь, вона все одно не може зрівнятися по міцності зі сталевими емальованими баками. Бойлери, в яких використовується нержавіюча сталь, мають невелику товщину резервуара, тому погано переносять гідравлічні удари. А ось сталевий бак з емаллю зможе витримати жорсткі умови експлуатації.

Один з плюсів нержавіючої сталі — несприйнятливість до корозії. Емаль теж захищає матеріал, одна з часом може почати відшаровуватися і тріскатися. Швидкість цього процесу багато в чому залежить від якості води. Крім того, емальоване покриття накопичує накип. А ось баки з нержавійки володіють слабким місцем у вигляді зварних швів, які починають псуватися після того, як з них випарується хром. Це відбувається в результаті тривалого впливу високих температур.

3 ПАРАМЕТР: ЯКОЮ ТЕН КРАЩЕ?

«Мокрі» Тени дешевше коштують, проте схильні до швидкого утворення накипу, якщо вода має високу жорсткість. Їх досить складно чистити і змінювати, https://topproductsbasket.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C-ariston-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE/ тому що доводиться розбирати весь бак, попередньо злив з нього воду.

«Сухі» Тени володіють високою вартістю, https://www.divinejoyyoga.com/2023/09/08/%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8b-%d0%bf%d0%be-%d0%b2%d1%8b%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%83-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%b1%d0%be%d0%b9/ але це виправдано їх надійністю і комфортом при експлуатації. Сухий ТЕН практично не вимагає сервісного обслуговування, і навіть якщо ви захочете його дістати, досить буде відкрутити спеціальну кришку на резервуарі.

4 ПАРАМЕТР: ПОТУЖНІСТЬ І ЧАС НАГРІВУ

Водонагрівач у ванній

Водонагрівач у ванній

Потужність бойлера практично не має значення, якщо ви правильно вибрали обсяг. Навіть якщо ви використовували всю гарячу воду протягом дня, за ніч обсяг бака точно встигне прогрітися навіть при невеликій потужності. А ось якщо ви зібралися встановити невеликий бойлер, якому необхідно буде повністю нагріватися кілька разів на день, уточніть, за який час він зможе це зробити. В іншому випадку, вам доведеться довго чекати, поки малопотужний агрегат нагріє воду, щоб ви могли помити руки. У техніці Атлантик (бойлер) виробник завжди використовує оптимальне співвідношення об'єму і потужності.

Правильно вибравши для себе бойлер за цими чотирма параметрами, ви отримаєте надійний агрегат і безперебійну подачу гарячої води в будь-який час дня і ночі.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button