СТО

Як новачкові вибрати автосервіс

Як новачкові вибрати автосервіс

Свій автомобіль вимагає великих витрат не тільки на бензин, страховку, паркування, а й на техобслуговування та ремонт. Розповідаємо, як правильно вибрати автосервіс https://sites.google.com/view/papagarage/garage, щоб не переплачувати та не переробляти.

Які бувають автосервіси

Найчастіше працює величезна кількість різних СТО, їх можна розділити на кілька категорій:

Дилерські технічні центри

Збереження заводської гарантії, гарне обладнання, комплексна діагностика всіх електросистем автомобіля та кодування блоків керування. Висока вартість роботи, використання тільки оригінальних запчастин та технічних рідин, не займаються складним ремонтом, воліючи міняти агрегати у зборі.

Великі техцентри

Комфортна клієнтська зона, високий рівень технічного оснащення, можна використовувати неоригінальні запчастини та розхідники, а також купити деталі. Мультибрендовість, висока вартість робіт.

Клубні сервіси

Обладнані спеціалізованою діагностичною апаратурою, https://ercantekin.com/question/%d0%be%d1%84%d1%96%d1%86%d1%96%d0%b0%d0%bb%d0%b8-vs-%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b6%d1%96-%d1%8f%d0%ba-%d0%b2%d0%b8%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b8-%d1%96%d0%b4%d0%b5%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d1%83-2 лояльні ціни, рідко обманюють та нав’язують непотрібні послуги, можна використовувати неоригінальні запчастини. Спеціалізуються на конкретній марці авто.

Гаражні майстерні

Низькі ціни, майстри з великим досвідом. Відсутність дорогого професійного комп’ютерного обладнання. Найчастіше немає стапелю та фарбувальної камери.

Дилерські техцентри

Офіціали надають послуги не тільки з продажу автомобілів, але також і щодо їх гарантійного та післягарантійного обслуговування та ремонту, дооснащення та переоснащення транспортних засобів. Головний плюс від відвідування таких СТО – збереження заводської гарантії. Хоча практично ви прив’язані до дилера, поки термін зобов’язань виробника не закінчиться. При обслуговуванні допускається використовувати лише оригінальні запчастини, розхідники та технічні рідини. Звичайно, ви не зобов’язані купувати їх у сервісі, але й у магазинах їхня ціна буде високою. Також тут буде високою та вартість самої роботи. Вони використовують дороге обладнання, яке дозволяє не тільки виконати комплексну діагностику всіх електросистем автомобіля, а й проводити адаптацію агрегатів (наприклад, при встановленні нових блоків керування або датчиків прописувати їх у системі, ercantekin.com щоб відбувалася узгоджена робота) та кодування блоків керування. На жаль, дилерів не можна назвати панацеєю. Співробітники цих сервісів теж люди і теж нерідко помиляються. Окрім цього, офіціали зазвичай не займаються складним ремонтом. Якщо виявлено серйозний дефект одного з механізмів, вони зазвичай пропонують заміну в зборі. Це плюс, коли йдеться про гарантійний випадок. А якщо оплачувати операцію потрібно самостійно — це коштуватиме дуже дорого.

Великі техцентри

Найчастіше такі мультибрендові СТО — працюють з автомобілями всіх марок і моделей. За масштабами ці послуги не поступаються дилерським. Тут також до ваших послуг велика та комфортна клієнтська зона, де можна почитати глянцеві журнали, випити чашку безкоштовної кави та подивитися ТБ на великому екрані.

Апетити цих сервісменів скромніші, ніж у офіціалів, але не набагато. Усі зручності, якими ви користуєтеся, закладаються у підсумкову вартість послуг. Центри чудово обладнані. Це дозволяє пропонувати перелік послуг, який можна порівняти з офіціалами. Безумовний плюс — можливість використовувати неоригінальні запчастини та розхідники. Це дозволяє пристойно заощадити. Істотний мінус великих СТО полягає в їхній мультибрендовості. На жаль, немає майстрів, e-learning.org.ua які б однаково глибоко і детально розбиралися в нюансах роботи механізмів усіх виробників. Тому замість складного ремонту часто пропонують просто замінити механізми. При цьому тут вам запропонують як нові, так і б/в деталі.

Профільні/клубні сервіси

Такі СТО спеціалізуються на конкретній марці автомобілів. Записати свою Audi в майстерню Mercedes-Benz буде неможливо, навіть якщо потрібні найпростіші роботи. Це скорочує кількість потенційних клієнтів, проте дозволяє зосередитись на нюансах обслуговування та ремонту обмеженого кола машин. Також ці техцентри обладнані спеціалізованою комп’ютерною апаратурою, яка дозволяє проводити велику кількість операцій – від діагностики до кодування блоків керування. Ціни в таких сервісах досить лояльні, тому що вони не мають великих бюджетів на рекламу і щільного потоку нових відвідувачів. Вони намагаються перетворити кожного випадкового клієнта на постійного. З цієї причини тут рідко обманюють і нав’язують марні послуги, тому на них працює сарафанне радіо. Ще один плюс — можливість використовувати неоригінальні запчастини та щільна робота з тематичними авторозборами. Це дозволяє купувати вживані запчастини у перевірених місцях.

Гаражні майстерні

Такі послуги є 1-2 гаражних бокси, які обладнані підйомниками. Непривабливість приміщення, в якому знаходиться майстерня, ще не говорить про те, що не можуть працювати майстри з великим досвідом. Нерідко власну справу починають колишні працівники дилерських центрів або великих сервісів. Їхній досвід і відсутність посередників дозволяє заробляти таким чином більше. Звичайно, через гаражні умови вартість послуг буде набагато нижчою, ніж у конкурентів. Проте не розраховуйте на якісне виконання складних робіт, у тому числі оновлення прошивок електронних блоків управління (ЕБУ). За відсутності професійного комп’ютерного обладнання такі роботи неможливо. З обережністю варто підходити і до фарбування деталей у таких сервісах. Купувати повноцінну фарбувальну камеру невигідно (невелика кількість клієнтів не дозволить швидко окупити вкладення). А малярні роботи у напівкустарних умовах призводять до поганих результатів.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button