бойлеры

Накопичувальний водонагрівач особливості та принцип роботи

Накопичувальний водонагрівач: особливості та принцип роботи

Відключення гарячої води, заплановане чи ні, – це завжди неприємно. Доводиться мити посуд під холодним струменем, відмовляти собі у задоволенні сходити в душ і т. д. Вирішити цю проблему дозволить покупка електричного водонагрівача.

Принцип роботи

Накопичувальний бойлер https://7snov.com.ua/kak-ekonomit-elektroenergiyu-s-bojlerom/, що працює від електрики, має досить простий пристрій. Основну частину становить бак з товстим шаром теплоізоляції – сюди з системи водопостачання надходить холодна вода. У нижній частині резервуара знаходиться ТЕН, що нагріває рідину до потрібної температури (вона задається на спеціальній панелі або за допомогою ручок управління). Контролює цей процес вбудована автоматика на базі електронного термостата. Коли температура рідини досягає потрібних значень, нагрівальний елемент відключається.

Завдяки хорошій теплоізоляції нагріта вода може довго зберігатися всередині бака – прямо як в термосі. Коли рідина охолоджується, термостат знову запускає ТЕН і підігріває воду до потрібної температури, щоб людина могла скористатися нею в будь-який момент.

Основні технічні характеристики приладу – обсяг резервуара та потужність трубчастого електронагрівача.

Елементи електричного накопичувального водонагрівача

До складу бойлера входять:

  • металевий корпус;
  • внутрішній резервуар з нержавіючої сталі;
  • шар теплоізоляції;
  • пристрою забору холодної, подачі гарячої води;
  • трубчастий нагрівач;
  • схема управління з термостатом;
  • магнієвий анод;
  • засоби управління – ручки регулювання, кнопки або сенсорна панель.

Плюси та мінуси водогрійних пристроїв

Електричний бойлер накопичувального типу – набагато популярніший, ніж газові та проточні моделі. До його переваг відносяться:

  • можливість підключення до штатної електромережі – прямо в розетку (це стосується приладів малої, іноді середньої потужності);
  • відсутність необхідності отримання дозволів та введення в експлуатацію, а також облаштування димаря;
  • відмінна теплоізоляція, завдяки якій рідина довго підтримує високу температуру;
  • можливість подавати гарячу воду відразу в кілька точок водорозбору, наприклад, змішувачі на кухні та ванній кімнаті;
  • простота експлуатації та обслуговування;
  • постійний запас гарячої води;
  • широкий асортимент, можливість вибору водонагрівача будь-якої форми, обсягу, потужності, функціоналу.

Недоліки у накопичувальних водонагрівачів теж є. Перший з них – це великі розміри. Щоб з комфортом користуватися гарячою водою, сім’ї з двох чоловік буде потрібно бак об’ємом 50-80 л. Якщо вдома або в квартирі проживає більша кількість людей (три або чотири), оптимальним рішенням стане покупка водонагрівача з резервуаром 100 літрів. Ще складніше доводиться великим офісам, universidadhr.com підприємствам, громадським закладам. Вони змушені купувати та розміщувати громіздке обладнання, для якого часто потрібні окремі приміщення. Приклад – бойлер електричний 300 літрів.

Кількість гарячої води в накопичувальних приладах обмежена об’ємом бака. Іншими словами, якщо під час прийняття душу ви витратили всю рідину, іншим членам сім’ї доведеться чекати, поки ємність знову наповниться та нагріється. Залежно від потужності та розміру бака на це може йти різна кількість часу. У будь-якому випадку відразу отримати гарячу воду не вдасться; доведеться почекати мінімум 15 хвилин.

Також до недоліків можна віднести те, bdisplays.com що пристрій витрачає електроенергію на підігрів води, в той час як ви нею не користуєтеся.

Правила експлуатації

В комплекті з водонагрівачем користувач отримує керівництво, в якому описані правила експлуатації пристрою. Щоб бойлер працював справно протягом довгих років, потрібно уважно вивчити цю інформацію. Там же можна ознайомитися з робочими режимами, доступними функціями, порадами по налаштуванні. При підготовці бойлера до роботи слід виставити правильний температурний режим. Також варто налаштувати звукові сповіщення, які сигналізують про обраний режим та стан приладу.

Незалежно від обраного Тена (сухий, мокрий) бойлер постійно контактує з водою, якість якої в багатьох будинках залишає кращого. Тому важливо регулярно (відповідно до рекомендацій виробника) виконувати обслуговування – чистити бак і ТЕН від накипу, https://standoutfitness.com/%d1%87%d1%82%d0%be-%d1%82%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b5-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d0%bb%d0%b5%d1%80-%d0%ba%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b8-2 міняти відпрацьований магнієвий анод на новий.

Накопичувальні водонагрівачі користуються попитом у власників квартир, будинків і багатьох інших об’єктів. Вони універсальні, економічні, функціональні, зручні у використанні та обслуговуванні.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button